SZC logo

Heves Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203035/011 | 3000 Hatvan Vécsey u. 2/a

Intézmény logo

Heves Vármegyei SzC Damjanich János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

HírekKözérdekű adatokKRÉTA
Széchenyi 2020

Kollégium

Kollégium

Bemutatkozás

Kollégiumunk városi kollégiumként működünk, Hatvan város 3 középiskolájából és a két alapítványi iskola tanulóiból kerülnek ki kollégistáink.

2020-ban fejeződött be a kollégium teljes vizesblokk felújítása, a folyosó és szobák burkolatának járólapozása, a bútorzat teljes cseréje.

Koedukált kollégiumunk a lány oldalon 6 szobával, 18 fővel, míg a fiú oldalon 8 szobával, 32 férőhellyel várja diákokat. 2 TV szoba-társalgó, tanuló és -klubszoba, szolgálja tanulóink kényelmét, kikapcsolódását.

Komplex személyiségfejlesztésre felkészült, megbízható értékrendű oktatói kollégákkal, pótoljuk, a családi otthon szeretetének, példamutatáson alapuló nevelésének szerepét. Törődést, érzelmi támaszt, biztonságot adó hátteret nyújtunk az eredményes iskolai tanuláshoz.

Legfőbb feladatunknak tekintjük a ránk bízott diákok sikeres és tartalmas életre való felkészítését. Szilenciumaink alatt, nevelőtanári felügyeletet biztosítunk. A tanulók iskolai felkészüléséhez angol, matek-fizika, villamosságtan tantárgyakból korrepetálási lehetőséget biztosítunk.

A kollégium közösségi, önművelődési, szabadidős tevékenységét a diákönkormányzat irányítja. A sportolni, mozogni vágyók az udvari sportpályát és az iskola tornatermét használhatják szervezett és kötetlen formában, tanári felügyelettel.

Nevelőtanári közösségünk mindenkor nyugodt, kiegyensúlyozott hátteret biztosít, a kollégiumot második otthonuknak választó fiataloknak.

Kollégistáink iskolai előmenetelét folyamatosan figyelemmel kísérjük. Szükség esetén korrepetálással biztosítjuk a gyengébben teljesítő diákok felzárkóztatását. Odafigyelünk a tehetséges fiatalok további fejlődésének lehetőségeire, továbbá az érettségire és szakmai vizsgára való felkészítésükre. Nevelői munkánk fontos részét képezi a folyamatos kapcsolattartás szülőkkel, osztályfőnökökkel és az oktatókkal.

 

Rendezvényeink, kiemelt eseményeink

  • Gólyaavató,
  • Mikulás és karácsony-váró ünnepség
  • Egyéni házi sportbajnokságok, sakk, asztalitenisz, szobák közti foci
  • A költészet napjának megünneplése
  • Nemzeti ünnepeinkről történő megemlékezés
  • Tavasz-Kupa nyílt kollégiumok közötti labdarúgó torna
  • Mozi-, belföldi kirándulások
  • Kollégiumi ballagás

Kollégiumunk nyitva tartása

A kollégium vasárnap, illetve az első tanítási napot megelőző napon 16:00-tól van nyitva az utolsó tanítási napon 16:00 -ig. Az épületben, ezen időszakban tanári ügyelet van, kivéve a tanítási idő-szakot, 8:00-14:00-ig


Partnereink

SZC logo

Heves Vármegyei Szakképzési Centrum


Heves Vármegyei SzC Damjanich János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

3000 Hatvan Vécsey u. 2/a

Telefon: +36207773496

E-mail: diszi@diszi.hu

OM azonosító: 203035/011

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2022/000789


2024Heves Vármegyei SzC Damjanich János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium