KÉPZÉSEK

Aktuális képzéseink

Pályaválasztó Diákoknak:

Kedves Érdeklődő Szülők és Diákok!

Intézményünk széles képzési kínálatot nyújt a Specializált gép-és járműgyártás, Közlekedés és szállítmányozás, Egészségügy, Elektronika és Elektrotechnika, Élelmiszeripar, Építőipar, Épületgépészet, Fa és bútoripar, Gépészet, Kereskedelem, Turizmus-vendéglátás területeken. Iskolánk több évtizedes szakmai munkája bizonyítja, hogy oktatói testületünk mindent megtesz a nálunk tanuló diákok szakmára, érettségire való felkészítése érdekében.
A kollégiumi ellátásra igényt tartó diákoknak a Heves Megyei Szakképzési Centrum Damjanich János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumában tudunk helyet biztosítani.
Cím: 3000 Hatvan, Vécsey út 2/a.

A 2022/2023. tanévre a Heves Megyei Szakképzési Centrum Damjanich János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium az alábbi továbbtanulási lehetőségeket kínálja:

A képzés szintjei:

  • technikumi képzés a 9-13. évfolyamon érettségi felkészítés és szakképzés;
  • szakképzés az 1/9-3/11. évfolyamon az általános iskolát végzetteknek;
  • szakképzés az érettségihez kötött szakmákban nem ágazati érettségi vizsgát szerzettek számára a 1/13-2/14. évfolyamon.

I. TECHNIKUM (5 év)

2519 SPECIALIZÁLT GÉP- ÉS JÁRMŰGYÁRTÁS ágazat MECHATRONIKAI TECHNIKUS (5 év)  GÉPJÁRMŰ MECHATRONIKAI TECHNIKUS (5 év)

9-13. évfolyamon általános közismereti képzés (választható idegen nyelv angol vagy német) mellett SPECIALIZÁLT GÉP- ÉS JÁRMŰGYÁRTÁS ágazati elméleti és gyakorlati oktatás folyik. A 12. évfolyam befejeztével Előrehozott érettségi vizsgát max. 3 tantárgyból: magyar, történelem, matematika tantárgyakból kell tenni. A 4. közismereti vizsgatárgyból, idegen nyelvből érettségi vizsgát és a technikusi vizsgát (szakmai vizsgát) a 13. évfolyam befejeztével köteles tenni a diák. Az érettségi bizonyítvány feljogosít felsőoktatási továbbtanulásra az adott szakterületen. A technikusi vizsga emelt szintű érettségi tantárgynak számít.

A tanulmányok sikeres teljesítése után MECHATRONIKAI TECHNIKUS végzettség megszerzésére nyílik alkalom a 13. év végén.

A tanulmányok sikeres teljesítése után GÉPJÁRMŰ MECHATRONIKAI TECHNIKUS végzettség megszerzésére nyílik alkalom a 13. év végén.

A technikusi képzés során nyári összefüggő szakmai gyakorlatot kell teljesíteni.

 

 2502 EGÉSZSÉGÜGY ágazat  GYAKORLÓ ÁPOLÓ (5 év) 

9-13. évfolyamon általános közismereti képzés (választható idegen nyelv angol vagy német) mellett EGÉSZSÉGÜGY ágazati elméleti és gyakorlati oktatás folyik. A 12. évfolyam befejeztével Előrehozott érettségi vizsgát max.3 tantárgyból: magyar, történelem, matematika tantárgyakból kell tenni. A 4. közismereti vizsgatárgyból, idegen nyelvből érettségi vizsgát és a technikusi vizsgát (szakmai vizsgát) a 13. évfolyam befejeztével köteles tenni a diák. Az érettségi bizonyítvány feljogosít felsőoktatási továbbtanulásra az adott szakterületen. A technikusi vizsga emelt szintű érettségi tantárgynak számít.

A tanulmányok sikeres teljesítése után GYAKORÓ ÁPOLÓ végzettség megszerzésére nyílik alkalom a 13. év végén.

A technikusi képzés során nyári összefüggő szakmai gyakorlatot kell teljesíteni.

2504 ELEKTRONIKA ÉS ELEKTROTECHNIKA ágazat IPARI INFORMATIKAI TECHNIKUS (5 év) 

9-13. évfolyamon általános közismereti képzés (választható idegen nyelv angol vagy német) mellett ELEKTRONIKA ÉS ELEKTROTECHNIKA ágazati elméleti és gyakorlati oktatás folyik. A 12. évfolyam befejeztével Előrehozott érettségi vizsgát max.3 tantárgyból: magyar, történelem, matematika tantárgyakból kell tenni. A 4. közismereti vizsgatárgyból, idegen nyelvből érettségi vizsgát és a technikusi vizsgát (szakmai vizsgát) a 13. évfolyam befejeztével köteles tenni a diák. Az érettségi bizonyítvány feljogosít felsőoktatási továbbtanulásra az adott szakterületen. A technikusi vizsga emelt szintű érettségi tantárgynak számít.

A tanulmányok sikeres teljesítése után IPARI INFORMATIKAI TECHNIKUS végzettség megszerzésére nyílik alkalom a 13. év végén.

A technikusi képzés során nyári összefüggő szakmai gyakorlatot kell teljesíteni.

2515 KÖZLEKEDÉS ÉS SZÁLLÍTMÁNYOZÁS ágazat  LOGISZTIKAI TECHNIKUS (5 év) 

9-13. évfolyamon általános közismereti képzés (választható idegen nyelv angol vagy német) mellett KÖZLEKEDÉS ÉSSZÁLLÍTMÁNYOZÁS ágazati elméleti és gyakorlati oktatás folyik. A 12. évfolyam befejeztével Előrehozott érettségi vizsgát max.3 tantárgyból: magyar, történelem, matematika tantárgyakból kell tenni. A 4. közismereti vizsgatárgyból, idegen nyelvből érettségi vizsgát és a technikusi vizsgát (szakmai vizsgát) a 13. évfolyam befejeztével köteles tenni a diák. Az érettségi bizonyítvány feljogosít felsőoktatási továbbtanulásra az adott szakterületen. A technikusi vizsga emelt szintű érettségi tantárgynak számít.

A tanulmányok sikeres teljesítése után LOGISZTIKAI TECHNIKUS végzettség megszerzésére nyílik alkalom a 13. év végén.

A technikusi képzés során nyári összefüggő szakmai gyakorlatot kell teljesíteni.

II. SZAKKÉPZŐ ISKOLA (3 év)

A teljes képzési időben közismereti oktatás és (idegen nyelv: angol), szakmai elméleti és gyakorlati képzés folyik. Sikeres szakmai bizonyítvány megszerzése a felsorolt munkakörök betöltésére jogosít.

Szakmát tanulnál? Segítünk választani!
Keresd meg a számodra legmegfelelőbb hivatást!

Kérdésed van? Írj nekünk!

7 + 14 =