Előkészítő látogatás Barcelonában 2022. október 27.

2022. október 27-29-ig előkészítő látogatáson vett részt iskolánk igazgatója és általános igazgatóhelyettese Spanyolországban, Barcelonában.

A 2021—HU01-KA122-VET-000016309 számú Erasmus+ pályázatunknak köszönhetően intézményünkből 20 tanuló (autószerelők, logisztikai és szállítmányozási ügyintézők, műszaki informatikusok, gyakorló ápolók) 2023. márciusában 2 hetet fog itt eltölteni szakmai gyakorlaton. Ennek az előkészületeit tettük meg most, tárgyaltunk Katalin Soós irodavezetővel a Bamos képviseletében és Laura Pace projektkoordinátorral. A BAMOS (Barcelona Mobility Services) 2017 elején alakult Barcelonában, azzal a céllal, hogy az Erasmus+ KA102 Program keretében elősegítse az európai hallgatók szakmai gyakorlatát a barcelonai székhelyű cégeknél.

Megbeszélést folytattunk a tanulók leendő szállásáról, melyet a Bamos csapata gondosan kiválasztott különféle hosteleket Barcelona népszerű és csendes részein vannak.

Minden szállás modern és jól felszerelt, hogy garantálja a biztonságos és kényelmes tartózkodást a teljes mobilitási program alatt.

Néhány partnerük: Feetup Hostel – Garden House, Be Dream Hostel Badalona, ​​HostelsCat.

Tárgyaltunk az utazás módjáról, megbeszéltük, hogy a teljes mobilitási programra tömegközlekedési jegyeket biztosítanak minden résztvevőnek, és érkezése előtt munkatársaik örömmel adnak minden információt arról, hogyan érkezzen meg szállására Aerobusszal, metróval, taxival vagy vonattal, mivel Barcelonának kiváló tömegközlekedési rendszere.
Amennyiben az iskola igényli a privát transzfer szolgáltatást a csoport szállítását is meg tudják szervezni privát kisbusszal vagy busszal.

Megbeszéltük az étkezési lehetőségeket. Barcelona tipikus mediterrán konyhával rendelkezik, így a tápláló és friss ételek mindig garantáltak.
Reggeli: pékáruk és gyümölcslevek vagy tea
Ebéd: könnyű csomagolt ebéd, amit a tanulók a munkahelyükre vihetnek és szükség esetén felmelegíthetnek
Vacsora: elkészített nemzetközi ételek, amelyek könnyen felmelegíthetők a szálláshely konyhájában. Vasárnaponként csapatépítő tevékenységként a diákok a szállásuk közelében található hangulatos étteremben vacsoráznak, hogy megkóstolhassák a helyi konyhát.

Felkerestük továbbá azokat a helyszíneket, ahová a kulturális programok keretében tanulóink is ellátogatnak majd.